RUG- EN GEWRICHTSKLACHTEN

Ook voor rug- en gewrichtklachten kunt u bij ons terecht!

Fitness & gezondheidscentrum Elst werkt samen met Fysiotherapie Meeuwsen in Elst. Wanneer jij een vraag hebt, kun je via Fitness & Gezondheidscentrum Elst kosteloos advies in winnen bij het Fysiotherapie Meeuwsen.

Inloop Fysiotherapie:
Elke donderdag 19:00 – 21:00 uur

Bij deze fysiotherapeut kan je kosteloos terecht voor alle lichamelijke klachten of blessures. Fysiotherapeut Meeuwsen is op donderdag avond bij ons aanwezig. In samenwerking met hen stellen we dan een programma voor jou op!

Gewrichtsklachten

Door het aangetaste gewricht te bewegen, versterkt u namelijk de spieren rondom dat gewricht. En omdat sterkere spieren voor meer steun zorgen, heeft u ook minder pijn. Bovendien helpt bewegen stijfheid te verminderen, af te vallen en een betere conditie op te bouwen.

Rugklachten

Rugpijn kan veroorzaakt worden door een verkeerde houding, plotselinge of geforceerde bewegingen, gespannen spieren als gevolg van stress, overgewicht en natuurlijk door zwakke buik- of rugspieren. Dit doet vermoeden dat het essentieel is om de belangrijkste rugspieren, waaronder die van de onderrug, te verstevigen door middel van regelmatige oefeningen.

Diabetes

Fitness werkt op den duur effectiever bij diabetes dan medicijnen. Fitness verbetert de insulinewerking in het lichaam en zorgt voor een gezondere bloedglucosewaarden. Hierdoor neemt ook de kans op lange termijn gevolgen van diabetes af, zoals nieraandoeningen, oogafwijkingen en een hartinfarct.