HIIT

Wat is HIIT?

HIIT is hét revolutionaire trainingsprogramma dat sporten spannend, uitdagend, motiverend en vooral leuk maakt voor iedereen! HIIT wordt gegeven in kleine groepen van 2 tot 12 deelnemers waarbij gestimuleerd wordt om op een natuurlijke manier te bewegen. Bij HIIT verbeter je jouw uithoudingvermogen, kracht, stabiliteit, snelheid en flexibiliteit. De tijdsduur is niet van belang en kan dan ook per week verschillen, maar meestal ligt deze rond de 30 à 40 minuten. De oefeningen zijn functioneel, d.w.z. dat het lichaam getraind wordt om activiteiten uit het dagelijks leven met gemak te kunnen uitvoeren.

Voor wie is HIIT?

HIIT is voor iedereen en dus heel toegankelijk. Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen, hiervoor hoef je geen ervaren sporter te zijn. Alle oefeningen worden zo aangepast dat deze voor jou uitvoerbaar zijn. Als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging en graag effectief en efficiënt wil trainen, dan is dit jouw les.

Train je hele lichaam met HIIT

Bij veel oefeningen wordt er dan ook gebruik gemaakt van het eigen lichaamsgewicht of materiaal dat het hele lichaam uitdaagt om mee te werken. Hierbij kun je denken aan oefeningen met kettlebels, sandbags, speedladders, etc. Bij de meeste oefeningen wordt het hele lichaam getraind waardoor de intensiteit zeer hoog ligt. Omdat het hele lichaam in één keer wordt getraind, is het effect van HIIT t.o.v. reguliere fitnesstraining minstens net zo groot, dan niet groter. Je kracht en conditie gaan razendsnel vooruit en de calorieverbranding ligt hoog. Door de hoge intensiteit blijft de calorieverbranding zelfs lange tijd na de training verhoogd.

  • Voor iedereen toegankelijk.
  • Training in kleine groepen met persoonlijke aandacht.
  • Het hele lichaam wordt getraind in een korte tijdsduur.
  • Snelle verbetering kracht en conditie.

Lestijden

Zo: 9:30u

 

55

minuten

70

% Complexiteit

80

% kracht

20

% Cardio